Начало / Свят / Анабел Питчър спечели награда „Brandford Boase”

Анабел Питчър спечели награда „Brandford Boase”

Анабел Питчър спечели литературната награда „Brandford Boase”, съобщи „Гардиън”. Призът, който се дава за дебютна книга за деца, й беше връчен за романа „Сестра ми живее над камината”. Паричната премия, която Питчър получава, е 1 000 паунда. Тази награда се дава както на автора, така и на редактора на произведението.

В книгата се разказва за 10-годишно момче, което се сблъсква със смъртта на сестра си по време на терористични бомбардировки. В следствие на този случай семейството му се разпада. Творбата беше номинирана и за медал „Карнеги”. 30-годишната авторка е работила 5 години върху творбата си.

Председателката журито – Джулия Екълсшеър, заяви: „Стилът на писане е отличен, трудната ситуация е овладяна с майсторство, а гласът на 10-годишия Джейми е представен повече от реалистично. Изборът ни беше труден, всяка книга от номинираните заслужаваше да спечели, но романа на Питчър е на практика перфектен”.

Наградата „Brandford Boase ” се дава всяка година. Учредена е през  2000 г. Връчва се за дебютна детска книга . Създадена е в чест на книжарката  Уенди Боас и писателката Хенриета Бранфорд. И двете умират от рак през 1999 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230857_b-661x1024

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (1 август – 7 август)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева 2. Живот в скалите от Мария …