Начало / България / Авторът на песента на крокодила Гена е посветил стихотворение на Университетската ботаническа градина в Балчик

Авторът на песента на крокодила Гена е посветил стихотворение на Университетската ботаническа градина в Балчик

Руският поет Александър Тимофеевский, познат на широката публика като автор на песента на крокодила Гена от анимационния филм „Чебурашка“, е посветил поетични строфи на Университетската ботаническа градина в Балчик, съобщиха оттам.

В поемата, озаглавена „Случай в Университетската ботаническа градина в Балчик на Еньовден“, авторът разказва в присъщия си иронично-забавен стил за своите преживявания на празника в парка, съобщи ръководителят на градината Ина Манчева.

Поетът гостува това лято на свои сънародници в Балчик, които не са пропуснали да му покажат богатата колекция от растения в градината. Очарованието от пейзажа, от народните песни и обичаи намира израз в 50 поетични строфи под формата на диалог между поета, екскурзовода, туристите и растенията, разказа Манчева. Тя е получила първата разпечатка върху хартия на поемата, която ще намери място в документалната сбирка на градината.

В Университетската ботаническа градина обмислят да поставят моноспектакъл по поемата като част от културната програма за туристите. През това лято руските летовници са сред най-многобройните посетители в парка, в който се отглеждат повече от 2500 растителни видове, посочиха от градината.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

316040904_607027907862773_6229729608995136183_n

Всички весели причини нещата да се объркат в една книга

Законите на Мърфи до днес са източник на усмивка Едуард Мърфи бил навремето аерокосмически инженер, …