Начало / България / Авторът на песента на крокодила Гена е посветил стихотворение на Университетската ботаническа градина в Балчик

Авторът на песента на крокодила Гена е посветил стихотворение на Университетската ботаническа градина в Балчик

Руският поет Александър Тимофеевский, познат на широката публика като автор на песента на крокодила Гена от анимационния филм „Чебурашка“, е посветил поетични строфи на Университетската ботаническа градина в Балчик, съобщиха оттам.

В поемата, озаглавена „Случай в Университетската ботаническа градина в Балчик на Еньовден“, авторът разказва в присъщия си иронично-забавен стил за своите преживявания на празника в парка, съобщи ръководителят на градината Ина Манчева.

Поетът гостува това лято на свои сънародници в Балчик, които не са пропуснали да му покажат богатата колекция от растения в градината. Очарованието от пейзажа, от народните песни и обичаи намира израз в 50 поетични строфи под формата на диалог между поета, екскурзовода, туристите и растенията, разказа Манчева. Тя е получила първата разпечатка върху хартия на поемата, която ще намери място в документалната сбирка на градината.

В Университетската ботаническа градина обмислят да поставят моноспектакъл по поемата като част от културната програма за туристите. През това лято руските летовници са сред най-многобройните посетители в парка, в който се отглеждат повече от 2500 растителни видове, посочиха от градината.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …