Начало / България / Мери от „Мери Бойс Бенд” издава стихосбирка с името „Непознати улици“

Мери от „Мери Бойс Бенд” издава стихосбирка с името „Непознати улици“

Месец, след като БГ групата на 2012 г. пусна на музикалния пазар новия си албум „Непознати улици 2012“, вокалът и автор на всички й песни – Мария Мутафчиева издава и книга с това име. Мери е събрала в това издание своите ранни стихове и първите си текстове за песни. Илюстрациите и дизайнът са дело на Невена Ангелова – художник и преподавател в НХА.

Към книгата има и подарък – CD „Непознати улици 2012“. То включва 12 трака – презаписани версии на култовите песни отпреди десет години, както и неиздаваните до момента „Опит за летене“, „Когато сън Земята заспи“ и инструментал на най-големия хит на Мери Бойс Бенд „Непознати улици“ – поместен и в учебника по музика за седми клас.

Мери споделя:

„Текстът на една песен винаги е бил водещото начало за мен. Това, че съм филолог по образование, разбира се, ми помага, но ме прави и много самокритична… Никога преди не съм мислила, че ще издам стихосбирка… Румяна Емануилиду (редактор и издател) пое инициативата и ме покани, а аз първоначално се почувствах странно неподготвена за това… Но всеки от нас започва отнякъде… Когато си в публичното пространство, хората знаят всичко за теб от момента, в който си влязъл в полезрението им. Книгата „Непознати улици“ открехва врата към времето преди да стана Мери. Тя е моето начало като автор. Албумът пък е изключително важен за Мери Бойс Бенд, защото събира в едно първите авторски песни на групата! Сигурна съм, че за нашите почитатели ще е интересно да се срещнат със самите нас от друго време!“

 

„Непознати улици 2012“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

12_ivo_siromahov2

Иво Сиромахов: Ние, българите, опровергаваме дори дарвиновата теория за еволюцията

Наскоро по книжарниците се появи продължението на книгата „У майкини“ със заглавие „Майкини и другите“ …