Начало / Свят / Книга описва възхода на испанския футбол

Книга описва възхода на испанския футбол

Нова книга описва възхода на испанския футбол, съобщи huffingtonpost.com. „Ла Роха: Как футболът завладя Испания и как испанският футбол завладя света” е вече на книжния пазар. Автор е авторитетният журналист и спортен автор – Джими Бърнс. Бърнс задълбава смело в историята на най-великата игра по тези географски ширини.

Началото е дадено от британските моряци и търговци по бреговете на Билбао. Описано е и влиянието на латиноамериканските и европейските звезди, които помагат за популяризирането на този спорт в страната. Бърнс описва и как футбола е по-значим дори от политиката в Испания.

Творбата представя най-значимите играчи, мачове, персонажи и проблеми, които съпътстват испанския футбол от първите му стъпки до ден днешен. От ентусиастите, които ритат топка по строежите, до гигантите „Реал Мадрид” и „Барселона”, които освен футболни клубове са и успешни бизнес организации. И не на последно място – отделено е внимание за един от най-силните национални отбори.
Испания тази вечер среща Португалия в опит да продължи защитата на своята европейска титла, спечелена преди 4 години. Испания е и действащ световен шампион.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

WireAP_a03311887c5d4ff8a103e185a3658d96_16x9_1600

E Л Джеймс съблече отново героите си

На сцената пак е Крисчън Грей Freed представлява края на алтернативната трилогия „Петдесет нюанса сиво”. …