Начало / Свят / Книга описва възхода на испанския футбол

Книга описва възхода на испанския футбол

Нова книга описва възхода на испанския футбол, съобщи huffingtonpost.com. „Ла Роха: Как футболът завладя Испания и как испанският футбол завладя света” е вече на книжния пазар. Автор е авторитетният журналист и спортен автор – Джими Бърнс. Бърнс задълбава смело в историята на най-великата игра по тези географски ширини.

Началото е дадено от британските моряци и търговци по бреговете на Билбао. Описано е и влиянието на латиноамериканските и европейските звезди, които помагат за популяризирането на този спорт в страната. Бърнс описва и как футбола е по-значим дори от политиката в Испания.

Творбата представя най-значимите играчи, мачове, персонажи и проблеми, които съпътстват испанския футбол от първите му стъпки до ден днешен. От ентусиастите, които ритат топка по строежите, до гигантите „Реал Мадрид” и „Барселона”, които освен футболни клубове са и успешни бизнес организации. И не на последно място – отделено е внимание за един от най-силните национални отбори.
Испания тази вечер среща Португалия в опит да продължи защитата на своята европейска титла, спечелена преди 4 години. Испания е и действащ световен шампион.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …