Начало / Свят / Излязоха наяве откровенията на Саркози по адрес на Меркел

Излязоха наяве откровенията на Саркози по адрес на Меркел

Откровенията на бившия президент на Франция Никола Саркози по адрес на германската канцлерка Ангела Меркел, с която двамата оформяха своебразния двигател на Европа – тандема Меркози, лъснаха в нова книга, съобщи dariknews.bg, позовавайки се на италианския  „Кориере дела сера“.

Автобиографичната творба на бившата министърка на здравеопазването на Саркози Розлин Башло е озаглавена „Опожаряване и плячкосване“ и се появи вече в книжарниците. В нея Башло препредава откровенията на Саркози по адрес на Меркел, които се предполага, че е трябвало да останат поверителни. „Меркел не е грозна, но носи едни такива дрехи“, споделил Саркози по повод модните предпочитания на канцлерката.

От книгата става ясно, че Саркози е коментирал и гастрономическите навици на Меркел. „Тя обожава виното. Когато свършат срещите, тя иска да отидем на бара, за да пийнем една чашка, въпреки че й казах, че не пия алкохол“, е споделил Саркози.

На Башло той е разказал и, че Меркел обичала да маже сиренето върху филийките с хляб сякаш е масло. А когато имало международни срещи, тя е настоявала закуските да се правят в трапезариите. „Знаеш ли защо? Защото ако й сервират закуската в стаята, тя ще има по-малко неща за ядене, а в трапезарията има шведска маса“, е казал Саркози на Башло.

От автобиографичната книга на бившата министърка става ясно, че Меркел е подарила на Саркози овлажнител за пури, специално проектиран за него, както и крачкомер, който да брои изминатите от Саркози крачки и разстояния.

Откровенията на бившия президент по адрес на Меркел обаче далеч не наподобяват вулгарността на някои от коменатрите на бившия италиански премиер Силвио Берлускони по адрес на канцлерката. В един от тях Берлускони беше коментирал задните части на Меркел.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …