На фокус
Начало / България / Младежки литературен конкурс „Моят град – моето бъдеще”

Младежки литературен конкурс „Моят град – моето бъдеще”

Младежки литературен конкурс „Моят град – моето бъдеще” обявяват Народно читалище „Родина” в Стара Загора, клуб „Млад писател” и вестник „Teen’s paper”. Конкурсът се провежда под патронажа на община Стара Загора и със съдействието на вестник „Старозагорски новини” и „Радио Стара Загора”.

Конкурсът има за цел чрез литературните творби – есета и очерци, да се опишат природните дадености и архитектурни и исторически забележителности на града, в който участниците живеят, включително и онези места и обекти, които са малко или почти непознати.

Литературните творби трябва да са написани на български език, да не са публикувани и да бъдат в размер до 300 форматирани реда. Трябва да се изпратят на адрес: teen_stzagora@abv.bg, като крайният срок е 31 август 2012 г.

В началото на октомври 2012 г. ще бъдат раздадени награди в две възрастови групи: деца до 12 години и тийнейджъри до 19 години.

За повече информация – телефон: 088 54194 16 или в НЧ Родина 1860 – Стара Загора.

Отчитането на резултатите  ще стане  в навечерието на 5 октомври – Деня на Стара Загора, в детския отдел на библиотека Родина на ул. Българско опълчение № 69.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (20 март – 26 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Войната на буквите от Людмила …