Начало / Свят / Излезе нова книга от Тери Пратчет и Стивън Бакстър

Излезе нова книга от Тери Пратчет и Стивън Бакстър

Излезе нова книга от Тери Пратчет и Стивън Бакстър, отбелязва „Гардиън”. Съвместният проект на двамата именити автори – „Дългата земя”, е на книжния пазар в Обединеното кралство от тази седмица. Издателство е „Дабълдей”.

Бакстър е доказано име в сферата на научната фантастика, докато Пратчет, макар да е писал в този жанр, е най-известен с популярната си фентъзи серия „Светът на Диска”. Книгата представя два паралелни свята, които се преплитат. Те са много различни, но си приличат по едно – на тях никога не са стъпвали човешки същества. Произведението изследва темата затова как би съществувало човечеството, ако планетата Земя нямаше никакви природни ресурси, които да могат да се използват.

Стивън Бакстър е британски писател, роден 1957 г. Известен е с научно-фантастичните си книги. Има 4 награди от Британската асоциация за научна фантастика, както и други призове. Номиниран е 5 пъти за „Хюго”. На български са преведени книгите му „Първородните”, „Пространство”, „Нашественици във времето” и др.

Тери Пратчет е британски писател, роден през 1948 г. Известен е с комичните си творби в жанра фентъзи. Той е най-продаваният автор в Обединеното кралство през 90-те години на ХХ в., а заради огромната си популярност е удостоен с престижната титла сър. Много негови книги са преведени на български.

 

Книги от Стивън Бакстър тук

Книги от Тери Пратчет тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …