Начало / Свят / Излезе нова книга от Тери Пратчет и Стивън Бакстър

Излезе нова книга от Тери Пратчет и Стивън Бакстър

Излезе нова книга от Тери Пратчет и Стивън Бакстър, отбелязва „Гардиън”. Съвместният проект на двамата именити автори – „Дългата земя”, е на книжния пазар в Обединеното кралство от тази седмица. Издателство е „Дабълдей”.

Бакстър е доказано име в сферата на научната фантастика, докато Пратчет, макар да е писал в този жанр, е най-известен с популярната си фентъзи серия „Светът на Диска”. Книгата представя два паралелни свята, които се преплитат. Те са много различни, но си приличат по едно – на тях никога не са стъпвали човешки същества. Произведението изследва темата затова как би съществувало човечеството, ако планетата Земя нямаше никакви природни ресурси, които да могат да се използват.

Стивън Бакстър е британски писател, роден 1957 г. Известен е с научно-фантастичните си книги. Има 4 награди от Британската асоциация за научна фантастика, както и други призове. Номиниран е 5 пъти за „Хюго”. На български са преведени книгите му „Първородните”, „Пространство”, „Нашественици във времето” и др.

Тери Пратчет е британски писател, роден през 1948 г. Известен е с комичните си творби в жанра фентъзи. Той е най-продаваният автор в Обединеното кралство през 90-те години на ХХ в., а заради огромната си популярност е удостоен с престижната титла сър. Много негови книги са преведени на български.

 

Книги от Стивън Бакстър тук

Книги от Тери Пратчет тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2021-03-01_04-39-19_071

Мартенички от книги

Закичваме се с хубави четива – и посрещаме пролетта Насред всичкото изобилие от мартеници решихме …