Начало / България / Сборник с игри за четене правят в Силистра

Сборник с игри за четене правят в Силистра

Сборник с 25 игри за четене ще бъде издаден от неформалната група от културни дейци „Диоген“ и Регионалната библиотека „Партений Павлович“ в Силистра, съобщи dariknews.bg. Игрите ще се събират по време на летните игротеки за четене извън библиотеката. Хрумването е в рамките на проекта „Четенето – възможно“.

За да се популяризира привлекателността на четенето и да се създадат навици у младите да посещават библиотеката, по проекта вече са осъществени няколко ексцентрични акции. Неотдавна деца четоха книги на картини и на домашни любимци. Подобна практика на „нестандартни слушатели“ се прилага за първи път у нас, но е позната като терапия в САЩ и Канада.

Силистренци от различни възрасти още четоха на кораб по Дунава, направиха форум-спектакъл „Позитивното четене“ в Дома за стари хора, рисуваха на асфалт приказки, запознаха се с жестомимичния превод и брайловото писмо. Подготвя се също фотографска изложба с любопитни мигове от проявите по проекта, финансиран от фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

booktrib_GamblingMan-scaled

Дейвид Балдачи зарадва феновете си с нов трилър

Новата му серия бързо се сдобива с популярност Алойшъс Арчър, както се казва главният ѝ …