Начало / Свят / Литературна рок група каза „сбогом” след 20 години

Литературна рок група каза „сбогом” след 20 години

Рок групата „Рок Ботъм Римейндърс” се отказа от активна дейност след 20 години, съобщи huffingtonpost.com. Членове на литературната банда са Стивън Кинг, Ами Тан, Скот Търоу, Мая Анджелоу и други писатели и поети, публикували на английски език, които са аматьори музиканти. Прощалните два концерта ще бъдат в Южна Калифорния по-късно този месец.

„По-добри няма да станем”, коментира водещият китарист и хуморист Дейв Бари. „Можем да свирим почти 4 акорда. На този етап и „Бийтълс” спряха, така че всичко е наред”, допълни той.

Групата е основана от авторката Кати Кеймън Голдмарк през 1992 г. Прощалните концерти ще бъдат и в нейна чест. Голдмарк почина на 24 май тази година. Всички приходи от концертите ще отидат за благотворителност. Макар често да са иронизирани за не особено добрите си музикални умения, групата са събрали около два милиона долара за благотворителност.

Веднъж Дейв Бари заявява: „Свирим толкова добре, колкото „Металика” пишат книги”. С „Рок Ботъм Римейндърс” са изпълнявали музиканти като Брус Спрингстийн и Роджър Макгуин от „Бърдс”. Спрингстийн им казва, че не са много зле, но не са и особено добре. Дава им съвет: „Не ставайте по-добри, в противен случай ще се превърнете в поредната въшлива гаражна банда”.

Фото: youtellconcerts.com

Прочетете още

Ерик_корица

Внимавай какво си пожелаваш, „Ерик“! – нова история от Света на Диска на Тери Пратчет

Ако имаш право на три желания и достъп до велик магьосник, изглежда сякаш нищо не …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.