Начало / Свят / Литературна рок група каза „сбогом” след 20 години

Литературна рок група каза „сбогом” след 20 години

Рок групата „Рок Ботъм Римейндърс” се отказа от активна дейност след 20 години, съобщи huffingtonpost.com. Членове на литературната банда са Стивън Кинг, Ами Тан, Скот Търоу, Мая Анджелоу и други писатели и поети, публикували на английски език, които са аматьори музиканти. Прощалните два концерта ще бъдат в Южна Калифорния по-късно този месец.

„По-добри няма да станем”, коментира водещият китарист и хуморист Дейв Бари. „Можем да свирим почти 4 акорда. На този етап и „Бийтълс” спряха, така че всичко е наред”, допълни той.

Групата е основана от авторката Кати Кеймън Голдмарк през 1992 г. Прощалните концерти ще бъдат и в нейна чест. Голдмарк почина на 24 май тази година. Всички приходи от концертите ще отидат за благотворителност. Макар често да са иронизирани за не особено добрите си музикални умения, групата са събрали около два милиона долара за благотворителност.

Веднъж Дейв Бари заявява: „Свирим толкова добре, колкото „Металика” пишат книги”. С „Рок Ботъм Римейндърс” са изпълнявали музиканти като Брус Спрингстийн и Роджър Макгуин от „Бърдс”. Спрингстийн им казва, че не са много зле, но не са и особено добре. Дава им съвет: „Не ставайте по-добри, в противен случай ще се превърнете в поредната въшлива гаражна банда”.

Фото: youtellconcerts.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228076_b

Да чуваш заглъхващото ехо от отдалечаващите се стъпки на познати герои

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Макар преди няколко месеца Карлос Руис Сафон да се пресели …