Начало / Свят / Сляпа, Сю Таунзенд пише десета книга за Ейдриън Моул

Сляпа, Сю Таунзенд пише десета книга за Ейдриън Моул

Сю Таунзенд пише десета книга от поредицата за Ейдриън Моул – героят, който винаги си води дневник, пише британският „Индипендънт”. Когато започва да си води записки, Моул е само на 13 години. Сега вече ще е на 45.

На фестивала „Хей”, провел се миналата седмица във Великобритания, Таунзенд обяви, че вече работи усилено върху книгата, но все още не била измислила заглавие, което никога досега не й се било случвало. Тя все пак загатна нещо за съдбата на героя си: „Животът на Моул ще тръгне в друга посока. Историята ще се върти около това как хората продължават да живеят след голяма загуба. Той навърши 45 на 2 април. Книгата започва от 45-ия му рожден ден”, допълва писателката, чиято поредица се превърна в символ на епохата от края на ХХ век. Ейдриън Моул се появява на литературната сцена през далечната 1982 г. Първата книга от поредицата – „Тайният дневник на Ейдриън Моул”, е преведена на български. Последната творба за него, „Adrian Mole: The Prostrate Years”, излезе през 2009 г.

Сю Таунзенд е британска писателка, родена през 1946 г. Тя е автор и на други романи, както и на пиеси. Произведенията й са предимно със социална насоченост.
Таунзенд е сляпа и в инвалидна количка заради боледуване от диабет. През 2009 г. тя претърпя бъбречна трансплантация, като донор беше най-големият й син, след като майка му чака донор две години.

„Тайният дневник на Ейдриън Моул“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

Топ 10 Ню Йорк Таймс (19 септември– 25 септември)

Вече се класира тук новият роман на Джоан Роулинг от поредицата за Корморан Страйк, която …