На фокус
Начало / Свят / Сляпа, Сю Таунзенд пише десета книга за Ейдриън Моул

Сляпа, Сю Таунзенд пише десета книга за Ейдриън Моул

Сю Таунзенд пише десета книга от поредицата за Ейдриън Моул – героят, който винаги си води дневник, пише британският „Индипендънт”. Когато започва да си води записки, Моул е само на 13 години. Сега вече ще е на 45.

На фестивала „Хей”, провел се миналата седмица във Великобритания, Таунзенд обяви, че вече работи усилено върху книгата, но все още не била измислила заглавие, което никога досега не й се било случвало. Тя все пак загатна нещо за съдбата на героя си: „Животът на Моул ще тръгне в друга посока. Историята ще се върти около това как хората продължават да живеят след голяма загуба. Той навърши 45 на 2 април. Книгата започва от 45-ия му рожден ден”, допълва писателката, чиято поредица се превърна в символ на епохата от края на ХХ век. Ейдриън Моул се появява на литературната сцена през далечната 1982 г. Първата книга от поредицата – „Тайният дневник на Ейдриън Моул”, е преведена на български. Последната творба за него, „Adrian Mole: The Prostrate Years”, излезе през 2009 г.

Сю Таунзенд е британска писателка, родена през 1946 г. Тя е автор и на други романи, както и на пиеси. Произведенията й са предимно със социална насоченост.
Таунзенд е сляпа и в инвалидна количка заради боледуване от диабет. През 2009 г. тя претърпя бъбречна трансплантация, като донор беше най-големият й син, след като майка му чака донор две години.

„Тайният дневник на Ейдриън Моул“ тук

Прочетете още

436221749_10231759562682970_84585372465230959_n

Библиотека под дърветата посреща с книги и хлад в жегите

Отворена е за нас Старата каравана, която се превърна в сюжет от приказка, стана достатъчно …