На фокус
Начало / България / „Читалня под небето“ организира регионалната библиотека в Разград

„Читалня под небето“ организира регионалната библиотека в Разград

За втора поредна година Регионалната библиотека в Разград организира лятна читалня на открито, съобщиха оттам.

Организаторите канят всички – малки и големи, четящи и нечетящи, обичащи да рисуват, да играят и се забавляват да се включат в инициативата, която ще започне на 18 юни и ще продължи през целия летен сезон.

Читалнята ще работи всеки делничен ден от 9.30 до 17.30 часа на детската площадка в градинката до централната сграда на библиотеката. Всички посетители на лятната читалня, ще имат възможност да слушат или лично да прочетат приказки на глас, да се разходят заедно с доброволците на библиотеката в приказния свят на любими литературни герои. Тук ще могат да се намерят така също произведения и книги на автори от препоръчителните списъци на учениците, посочват организаторите. В „Читалнята под небето“ интересните четива ще се редуват с рисунки на открито, нови игри и забавни преживявания, добавят от разградската библиотека.

Паралелно с това през ваканцията в детския отдел на библиотеката децата на Разград ще имат възможност да участват в организирани инициативи. По програма, в понеделник децата ще четат любими книги, във вторник ще рисуват приказни герои, в сряда и четвъртък ще гледат мултимедия, а в петък ще творят и се забавляват, допълват от регионалната библиотека.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230202-WA0000

Джаспър и Чорльо, и те като хората!

Приятелството между кучета и котки често започва с борба И Джаспър и Чорльо не са по-различни. Герои …