Начало / Свят / Ан Патчет нападна „Амазон”

Ан Патчет нападна „Амазон”

Писателката Ан Патчет  – една от най-влиятелните личности в съвременния свят,  остро разкритикува гиганта за онлайн търговия „Амазон”, съобщи „USA Today”. Тя направи това на големия търговски книжен панаир „БукЕкспо Америка”, който се провежда тази седмица от 4 до 7 юни в Ню Йорк. Патчет се изказа в защита на независимите и малките книжарници. „Трябва да има място за всички нас, но „Амазон” настоятелно се опитва да ни убие”, заяви тя.

Патчет, освен писателка е и собственичка на независима книжарница в Нашвил. Авторката добави: „Понякога по-дребният печели”, визирайки битката при Азенкур през 1415 г., когато англичаните постигат знаменита победа над французите, макар да са многократно превъзхождани като брой. Патчет направи изказването си, след като получи награда за „най-ангажиращ автор”.

Ан Патчет е американска писателка, родена през 1963 г. Тя е носителка на награда „Ориндж” за художествена литература и „ПЕН/Фокнър”, и двете за творбата й „Бел Канто”. Последната й книга – „Щатът на чудесата” – също получи признанието на критиците.

Свързани заглавия
Ан Патчет и в топ 100 на най-влиятелните личности в света
Ан Патчет e сред най-влиятелните личности в света
Водещи съвременни писатели направиха топ 10 на най-великите книги

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

manga-one-piece_43

Най-дългата книга на света се разпродаде за броени дни

Лимитираното издание намери купувачи въпреки обема си Комиксът One Piece наброява общо 21 450 стр. По …

Един коментар

  1. Ами да, тя права, но само до някъде. Ако не е Амазон ще е някой друг. Търговията и бизнеса се изместват все повече и все повече в интернет и физическите обекти като магазини ще затварят един след един.
    За съжаление такава е тенденцията.