Начало / Свят / Том Улф: Новата ми книга ще е дива

Том Улф: Новата ми книга ще е дива

Новата книга на Том Улф ще засяга проблемите на емигрантите в САЩ, пише „USA Today”. Това стана ясно на търговския книжен панаир „БукЕкспо Америка”, който се провежда тази седмица – 4/7 юни. „Back to Blood” ще бъде публикувана през октомври. Романът е за кубински емигранти, а действието се развива в Маями.

81-годишният автор казва, че този проблем го интересува още от 90-те години на 20 век. „Back to Blood” ще бъде първата му книга от 2004 г. насам. Ето какво сподели той на панаира: „Хората все ме питаха върху какво работя. Аз отговарях – мисля да напиша книга за емиграцията. Винаги чувах един и същи отговор: „О, чудесно!”, след което всички заспиват. Мисля, че новата ми книга ще е дива, дано заинтригува някого”.

Том Улф е американски писател и журналист, роден през 1931 г. Той е един от основателите на движението „Нова журналистика” от 60-те и 70-те години на ХХ век. Носител е на много награди, както за литература, така и за журналистика. Сред тях са приз от Националните награди на книгите в САЩ и Медал за цялостен принос към американската писменост. На български е преведена книгата му „Мъж на място”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

louise-erdrich-american-writer-poses-during-portrait-news-photo-1623439813

Потомка на индианци спечели „Пулицър”

Луиз Ърдрич е позната и у нас 67-годишната писателка произхожда от Литъл Фолс в Минесота. …