Начало / България / Над 100 ценни издания влизат в Националната библиотека

Над 100 ценни издания влизат в Националната библиотека

Над 100 издания предоставя като дарение Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” (ЕСМИС) на Националната библиотека „Св.св.Кирил и Методий”. Събитието ще се състои утре, 6 юни, сряда, от 11.00 ч., в Заседателната зала на Националната библиотека. Мотото на дарителския жест е „Когато мишката отстъпва пред книжката”.

Агенцията предлага на широката читателската аудитория изключително ценни заглавия, събирани повече от сто години в библиотеката на Министерство на съобщенията, някои от които носят печат от 1902 г. Сред тях са 17-те тома на  Brockhaus Lexikon от 1892 г. и 30-те тома на La Grande Encyclopedie от 1900 г. В библиотеката на агенцията се съхраняват и 4 тома на Nouveau Larousse Illustre от 1917 г.

Повече от 90 от дарените издания са речници, в областта на  съобщенията и електротехниката.  Английско-български речник на съвременните термини в съобщенията, френско-български политехнически речник, немско-руски електротехнически речник, са само част от заглавията.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-8791

Деница Дилова: Когато ми се падне слаба карта, гледам да се държа в играта

Игрите на карти като упражнения по стил и незаменими житейски уроци „Перфектна колода“ е четвъртата …