Начало / България / Първото в България четене на „необичайни слушатели“ се проведе в Силистра

Първото в България четене на „необичайни слушатели“ се проведе в Силистра

Вчера деца от Силистра четоха книги, използвайки за слушатели картините в художествената галерия, отбелязва inews.bg.Четенето на книги за „необичайни слушатели“ е първо по рода си в България, но се използва като терапия в САЩ и в Канада, съобщиха от Регионалната библиотека „Партений Павлович“ в Силистра.

Такива четения ще се организират и за домашни любимци и растения. Ексцентричното хрумване е част по проекта „Четенето – възможно“ на създадената от библиотечни работници и дейци на културата в Силистра неформална група „Диоген“, финансиран от фондацията „Работилница за граждански инициативи“.

В рамките на проекта са предвидени форум-спектакъл „Позитивното четене“ с участието на млади творци, четене на избрани творби в Дома за възрастни хора, вечерно четене на моторен кораб в река Дунав. Ще има летни игротеки за читатели, ще се издаде сборник с игри за четене.

Подготвя се и фотографска изложба с най-интересните прояви от проекта. Целта е да се популяризира идеята за привлекателността на четенето и да се създадат навици у младите хора да посещават библиотеките.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

407353049_746903160791827_1833475990585050969_n

Паулу Коелю се завръща с магична история за лъка и живота

Новата му книга излиза днес „Стрелецът“ предлага сюжет от онези, с които бразилският писател натрупа …