Начало / България / Първото в България четене на „необичайни слушатели“ се проведе в Силистра

Първото в България четене на „необичайни слушатели“ се проведе в Силистра

Вчера деца от Силистра четоха книги, използвайки за слушатели картините в художествената галерия, отбелязва inews.bg.Четенето на книги за „необичайни слушатели“ е първо по рода си в България, но се използва като терапия в САЩ и в Канада, съобщиха от Регионалната библиотека „Партений Павлович“ в Силистра.

Такива четения ще се организират и за домашни любимци и растения. Ексцентричното хрумване е част по проекта „Четенето – възможно“ на създадената от библиотечни работници и дейци на културата в Силистра неформална група „Диоген“, финансиран от фондацията „Работилница за граждански инициативи“.

В рамките на проекта са предвидени форум-спектакъл „Позитивното четене“ с участието на млади творци, четене на избрани творби в Дома за възрастни хора, вечерно четене на моторен кораб в река Дунав. Ще има летни игротеки за читатели, ще се издаде сборник с игри за четене.

Подготвя се и фотографска изложба с най-интересните прояви от проекта. Целта е да се популяризира идеята за привлекателността на четенето и да се създадат навици у младите хора да посещават библиотеките.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

MV5BOTVjZDljOGItZWM2NC00NzQ1LThhZDEtMmMzNjZiYzZjMmQ3XkEyXkFqcGdeQXVyNjk0NTczMTM@._V1_

Сериал по книга на Тейлър Дженкинс Рийд ще е хит наесен

Това е и най-продаваната ѝ книга „Дейзи Джоунс&The Six” беше дори обявена за книга на …