Начало / България / Първото в България четене на „необичайни слушатели“ се проведе в Силистра

Първото в България четене на „необичайни слушатели“ се проведе в Силистра

Вчера деца от Силистра четоха книги, използвайки за слушатели картините в художествената галерия, отбелязва inews.bg.Четенето на книги за „необичайни слушатели“ е първо по рода си в България, но се използва като терапия в САЩ и в Канада, съобщиха от Регионалната библиотека „Партений Павлович“ в Силистра.

Такива четения ще се организират и за домашни любимци и растения. Ексцентричното хрумване е част по проекта „Четенето – възможно“ на създадената от библиотечни работници и дейци на културата в Силистра неформална група „Диоген“, финансиран от фондацията „Работилница за граждански инициативи“.

В рамките на проекта са предвидени форум-спектакъл „Позитивното четене“ с участието на млади творци, четене на избрани творби в Дома за възрастни хора, вечерно четене на моторен кораб в река Дунав. Ще има летни игротеки за читатели, ще се издаде сборник с игри за четене.

Подготвя се и фотографска изложба с най-интересните прояви от проекта. Целта е да се популяризира идеята за привлекателността на четенето и да се създадат навици у младите хора да посещават библиотеките.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Shortlist 2021

Български автори на крачка от Европейската награда за литература

Ясни са четирите родни номинации за 2021-а Наградата за литература на Европейския съюз, както е …