Начало / Свят / Бивш морски пехотинец критикува войните

Бивш морски пехотинец критикува войните

Мемоарите на Антъни Суофорд – писател и бивш морски пехотинец, са вече в американските книжарниците, съобщи huffingtonpost.com. „Хотели, болници и затвори: Мемоари” се издава от „Туелв Букс”. Суофорд разказва живота си като главно се концентрира върху това, как се е справил с травмата, която му нанася войната в Персийския залив.

Това е третата книга на Суофорд. Тя е насочена към войници, бивши войници и техните семейства. Целта на автора е да покаже трудностите, които съпътстват живота на оцелелите от войните.

Антъни Суофорд е американски писател и бивш морски пехотинец, служил между 1988-1991 г. Известен е с книгата си „Снайперисти”(2003 г.), която е и филмирана. След като отново е цивилен, той изпитва трудности да се приспособи към живота. През 1995 г. решава да завърши висше образование. След като го прави, започва работа в списанието за ревюта „Америкън Ривър Ривю”.
Книгата му „Снайперисти” получава добри отзиви от литературните критици, които я сравняват с класиката „Параграф 22”. Първият роман на Суофорд – „Изход А”, излиза през 2007 г.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …