Начало / Свят / Опра Уинфри възобновява клуба си за книги

Опра Уинфри възобновява клуба си за книги

Опра Уинфри ще възобнови клуба си за книги, пише „Лос Анджелис Таймс”. Легендарната водеща този път ще използва новите технологии, за да промотира различни творби. Във видео, публикувано в Интернет, тя казва: „Този път, клубът ще е интерактивен – онлайн клуб за книги за нашия дигитален свят. Затова ще го наричаме клуб за книги 2.0”. Клубът стартира от понеделник, а първото представено произведение ще бъде „Диво”, мемоари на Черил Стрейд.

Клубът за книги ще функционира онлайн, като Уинфри ще използва социалните „Фейсбук” и „Туитър”, за да бъдат дискутирани избраните от нея произведения. Освен това, е-издания на книги, избирани от Опра, ще излизат с анотации лично от нея.

Клубът за книги на Опра Уинфри стартира през 1996 г. и се превърна в инструмент за създаване на бестселъри. Водещата избираше както класически произведения, така и нови хитове. През 2001 г. тя избра „Поправките” от Джонатан Францен. Тогава коментари на Францен предизвикаха противоречия и тя оттегли избора си, а по-късно и прекрати за известно време клуба. Когато го възобнови, той вече нямаше същия ефект, а Опра се придържаше главно към класики. В знак на реванш, Уинфри избра „Свобода”, отново от Францен, през 2010 г., а писателят се появи в нейното шоу. По ирония на съдбата, по-късно същата година, тя официално прекрати клуба за книги.

Свързани заглавия
Подкрепата на Опра Уинфри вреди на продажбите на книги
Опра Уинфри предизвика фурор на фестивала в Джайпур
Нюхът на Опра Уинфри за книгите

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

eliott-reyna-kcT-7cirBEw-unsplash

Скролването ни пречи да прочетем над 300 книги годишно

Отделяме все повече време за смарт устройства Губим го напълно неосъзнато – сякаш изключвайки от …