Начало / Свят / Джеф Бриджис пише книга за Дзен

Джеф Бриджис пише книга за Дзен

Актьорът Джеф Бриджис ще бъде съавтор на книга за Дзен практики, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. „Пичът и Дзен владетеля” ще излезе през ноември тази година. Освен Бриджис, автор на творбата ще бъде и Бърни Гласман – експертът по Дзен будизъм. Книгата ще съдържа разсъждения върху живота, филмите и как да правиш добро. Издателство е „Блу Райдър Прес”.

„Правенето на филми и живота имат много общо. За един филм имаш поставено време, за което да го приключиш. Трябва да се стиковаш и с останалите актьори. В живота е по същия начин. На снимачната площадка аз се старая да държа сърцето и ума си отворени. Любимата ми част е опознаването на останалите артисти и обединяването на усилия с тях. Гледам на живота по същия начин. Обединих усилия с Бърни, за да споделим опита си в това невероятно приключение, наречено живот”, коментира Бриджис.

Джеф Бриджис е американски актьор, роден през1949 г. Носител е на „Оскар”, като е номиниран общо 6 пъти. Сред известните му филми са „Thunderbolt and Lightfoot”, „Големият Лебьовски”, „Претендентът”, „Лудо сърце” и др. Хоби му е музиката – свири на акустична китара и пиано.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …