Начало / Свят / Бестселър на Марио Варгас Льоса излиза и на английски

Бестселър на Марио Варгас Льоса излиза и на английски

„Мечтата на келта” – бестселърът на Марио Варгас Льоса, ще бъде излиза на антлоезичния пазар пазар на 5 юни, съобщи британският „Телеграф”. Творбата беше публикувана на испански за първи път с оригинално заглавие „El sueño del celta” през 2010 г. – същата година, в която Льоса получи Нобелова награда за литература.

Повествованието се върти около историята на сър Роджър Кейсмънт – ирландски патриот и националист, смятан за един от пионерите в хуманитарната дейност. Кейсмънт (1864 –1916 г.) е обесен за измяна, като тогава са премахнати всичките му почести и ордени. В открити негови дневници и записки, той признава, че е хомусексуалист. Приживе изказва гледната си точка в защита на хомосексуалните.

Марио Варгас Льоса е перуански автор и политик, роден през  1936 г. Смятан е за един от най-значимите гласове на латиноамериканската литература. Известен е и с журналистическата си дейност. Носител на Нобелова награда за литература за 2010 г. Известни негови произведения са „Градът и кучетата”, „Разказвачът”, „Раят зад другия ъгъл”, „Мечтата на келта” и др. На български са преведени и други негови книги.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (26 април – 2 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Хора от Катерина Хапсали 3. Дамски гамбит …