Начало / България / Президентът на Федерацията на европейските издатели ще изнесе лекция в СУ

Президентът на Федерацията на европейските издатели ще изнесе лекция в СУ

Утре, 29 май 2012 г. от 16 ч. в 13-а зала на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски”, ул. „Московска” № 49, ще се проведе лекция на Фъргъл Тобин – президент на Федерацията на европейските издатели.

Федерацията на европейските издатели е независимото сдружение с нестопанска цел на националните асоциации на книгоиздателите от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство. Основана през 1967 г., тя представлява интересите на 27 национални асоциации пред европейските институции, като оказва и юридическа помощ на своите членове.

Федерацията на европейските издатели е гласът на най-мощната културна индустрия в Европа – книгоиздаването с неговите 23.5 милиарда евро годишен оборот и 135 000 заети на пълен работен ден.

Фъргъл Тобин е завършил специалностите история, английска литература и философия в Юнивърсити Колидж – Дъблин. След като работи няколко години в Лондон, той се връща в Ирландия и постъпва на работа в най-голямото издателство в страната – „Джил&Макмилън“. През 1994 г. става негов директор, какъвто е и досега.

От 2002 до 2004 г. г-н Тобин е президент на Ирландската асоциация на книгоиздателите и неин представител във Федерацията на европейските издатели. През 2008 г. е избран за вицепрезидент на федерацията, а от 2010 г. е неин президент.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228485_b

Скандинавски ноар

Мариета Иванова, Хеликон Русе „Черен мрак“ (Мрачна Исландия 2*) от Рагнар Йонасон е втората книга …