Начало / Свят / Разказ на Дженифър Игън излиза на части като в ХІХ век

Разказ на Дженифър Игън излиза на части като в ХІХ век

Новият разказ на носителката на „Пулицър” Дженифър Игън ще излиза на части, съобщи „Ню Йорк Таймс”. Желанието на писателката е нейната творба да бъде публикувана във формат, наподобяващ серии, който е бил характерен през ХІХ век. Произведението се казва „Черна кутия”.

По този проект Игън работи със списание „Ню Йоркър”. В профила на изданието в социалната мрежа „Туитър” разказът се публикува всеки ден между 8 и 9 вечерта местно време. В този диапазон нов пост се появява всяка минута. Публикуването започна вчера и ще продължи 10 дни.

Разказът е свързан с персонаж, изваден от хитовата книга на Дженифър Игън „Посещение от Goon Squad”. За по-нетърпеливите цялото произведение ще бъде пуснато в първия брой на „Ню Йоркър”, посветен на научната фантастика, на 29 май.

„Заинтересувана съм от сериализирана проза. Възхитена съм от нея. Обичам романите от ХІХвек. Иска ми се художествената литература отново да се разпространява по този начин”, коментира Игън.

Тя признава обаче, че не знае как в пълна степен да се възползва от социалните мрежи. В нейния профил в „Туитър” има само четири поста. „Езикът ми се връзва. Изглежа ми някак фалшиво”, твърди тя. Въпреки това Игън има 3 000 последователи.

Разказът на Игън може да бъде следен тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …