Начало / България / Любомир Николов, Калин Терзийски и Радослав Парушев са номинирани за наградата „Хеликон”

Любомир Николов, Калин Терзийски и Радослав Парушев са номинирани за наградата „Хеликон”

Дълго и оспорвано протекоха дебатите на журито на наградата за нова българска художествена проза „Хеликон”. Кристин Димитрова, Калин Донков, Андрей Захариев, Йордан Ефтимов и Юри Лазаров (председател) определиха носителите на пролетните номинации: „Очи на сляп, език на болен” на Любомир Николов („Жанет 45”), „Ной дава последни указания на животните” на Калин Терзийски („Сиела”) и „Смъртта не е за всеки” на Радослав Парушев („Сиела”).

Повече от 30 белетристични творби бяха обсъдени в навечерието на 24 май и – за разлика от зимните три номинирани романа – през пролетта надделяха три сборника с разкази.

Другите книги, които бяха споменати и обсъждани за номиниране от журито бяха „Израстък” на Иво Беров („Кито”), „Очила” на Иво Сиромахов („Сиела”), „Еротични спомени” на Златко Ангелов („Сиела”). Практика на журито в последните години е тези книги да бъдат включени в обсъжданията при следващите номинации.

Връчването на номинациите – дипломи и знак на наградата „Хеликон” – ще се състои на 30 май 2012, сряда, от 18.00 часа в столичната книжарницата „Хеликон-България” ( гранд-хотел „България” на улица „Цар Освободител” № 4).

Свързани заглавия
Елена Алексиева, Георги Господинов и Владимир Сунгарски са номинирани за наградата „Хеликон”

Всичко за наградата „Хеликон“ тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …