Начало / Свят / Актьорът Рупърт Еверет ще режисира филм за Оскар Уайлд

Актьорът Рупърт Еверет ще режисира филм за Оскар Уайлд

Британският актьор Рупърт Еверет ще направи дебюта си като режисьор с биографичен филм за световноизвестния ирландски писател Оскар Уайлд, в който ще играе и Колин Фърт, съобщи dnevnik.bg, позовавайки се на Би Би Си.

Филмът по сценарий пак на Еверет („Сватбата на най-добрия ми приятел“, „Идеалният мъж“ и „Шрек 2“) ще проследи последните дни от живота на автора и ще носи заглавието „Щастливият принц“ (The Happy Prince).

Актьорът, който ще изпълнява длъжността режисьор и сценарист, ще се включи и в актьорския състав в главната роля, а британският актьор Колин Фърт ще се превъплъти в приятеля на писателя Реджиналд Търнър. Очаква се „Щастливият принц“ да включва както трагични, така и комични елементи от живота на Уайлд, допълва британската медия.

Историята за живота на Оскар Уайлд не е първата, която ще срещне двамата актьори на един екран. През 1999 г. Еверет и Фърт заедно се появяват в адаптацията на „Идеалният мъж“ (An Ideal Husband) и през 2002 г. в „Колко е важно да бъдеш сериозен“ (The Importance of Being Earnest

Сред други актьори, които ще участват в снимките, насрочени за 2013., са Емили Уотсън, Том Уилкинсън и Едуард Фокс.

Книги от Уайлд тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227593_b

Демоничните разкази на окултистите

Антология, от която всеки фен на мистиката и мистерията има нужда “Страшни разкази на прочути …