Начало / Свят / „Ориндж” вече няма да е спонсор на литературната награда за жени

„Ориндж” вече няма да е спонсор на литературната награда за жени

„Ориндж” вече няма да бъде спонсор на най-престижната литературна награда за жени, пише thebookseller.com. Тазгодишното издание, чиято победителка ще бъде обявен на 30 май, ще бъде последното, финансирано от телекомуникационната компания.

Престижното отличие се дава от 1996 г. на жени писателки за най-оригинален роман на английски език. Паричната стойност на наградата е 30 000 паунда (48 000 долара).

Причината за прекратяването на спонсорството е, че фирмата смята да се ориентира към филмовата индустрия. Кейт Мосе, която е съосновател и директор на наградата, заяви, че в момента текат дискусии за нов спонсор. Тя коментира, че се надява той да бъде обявен до края на лятото.

„Звучи глупаво, но в момента сме много развълнувани за бъдещето на приза. Трудно е, след като такова сътрудничество е приключило, но е време да погледнем бъдещето. „Ориндж” подпомогна много литературата и заслужава огромен респект. Нашата цел обаче е да разраснем още наградата”, каза още Мосе.

По-рано станаха ясни номинираните за наградата за тази година. Сред тях са Синтия Озик с „Foreign Bodies”, Ан Патчет с „Щатът на чудесата”, Еси Едуджиан с „Нечистокръвен блус” и др.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

221506_b

Книга със скоростта на Ферари

Историята на създателя на легендарния автомобил Брок Йейтс ни поднася биография на известния автомобилист и …