Начало / България / “Златният венец“ на Марина Константинова ще бъде представен в Добрич

“Златният венец“ на Марина Константинова ще бъде представен в Добрич

“Златният венец“ – новият роман на Марина Константинова, ще бъде представен в книжарницата на „Хеликон” в Добрич на 22 май, вторник, от 18 ч. Това е трети роман за Константинова след „Седемте мъже на Мария” и „Невидимият бряг”.  Издател е „Сиела”.

Главният герой в „Златният венец” е прототип на покойния археолог Георги Китов. Към криминалната интрига в сюжета има и исторически пласт. Романът е разказ за борбата срещу иманярската и чиновническа мафия.

„Прозата на Марина Константинова е изпълнена с позната човечност, загадъчност и припламваща топлина, покрита със сребърната паяжина на отминалото време, което понякога я прави изненадваща като цветна фотография на непознати хора, а друг път упойваща и близка като аромата на сутрешно кафе. Писане без напрежение, с деликатна атмосфера и тънък усет. Литература, по женски мъдра, изпълнена с надеждата за един по-добър свят”, е оценката на писателя Галин Никифоров .

Марина Константинова е един от най-издаваните добрички автори. Пише поезия и проза. „Писмо в бутилка” е една от емблематичните и книги. Заедно с  художниците Гинка Димова, Вера Пенева и  флейтистката Росица Бояджиева е създател на проекта „Меню за душата” . Константинова има зад гърба си и седем поетични книги.

Романът „Златният венец“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1b3c5e96e7abdfd7322b5e9a9cd08247

Дневници на Дарвин изчезнаха от Кеймбриджкия университет

Ценните документи липсват в библиотеката вече 20 години Дневниците, в които присъства и еволюционното дърво, …