Начало / България / “Златният венец“ на Марина Константинова ще бъде представен в Добрич

“Златният венец“ на Марина Константинова ще бъде представен в Добрич

“Златният венец“ – новият роман на Марина Константинова, ще бъде представен в книжарницата на „Хеликон” в Добрич на 22 май, вторник, от 18 ч. Това е трети роман за Константинова след „Седемте мъже на Мария” и „Невидимият бряг”.  Издател е „Сиела”.

Главният герой в „Златният венец” е прототип на покойния археолог Георги Китов. Към криминалната интрига в сюжета има и исторически пласт. Романът е разказ за борбата срещу иманярската и чиновническа мафия.

„Прозата на Марина Константинова е изпълнена с позната човечност, загадъчност и припламваща топлина, покрита със сребърната паяжина на отминалото време, което понякога я прави изненадваща като цветна фотография на непознати хора, а друг път упойваща и близка като аромата на сутрешно кафе. Писане без напрежение, с деликатна атмосфера и тънък усет. Литература, по женски мъдра, изпълнена с надеждата за един по-добър свят”, е оценката на писателя Галин Никифоров .

Марина Константинова е един от най-издаваните добрички автори. Пише поезия и проза. „Писмо в бутилка” е една от емблематичните и книги. Заедно с  художниците Гинка Димова, Вера Пенева и  флейтистката Росица Бояджиева е създател на проекта „Меню за душата” . Константинова има зад гърба си и седем поетични книги.

Романът „Златният венец“ тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …