Начало / Свят / Уникална карта показва продажбите на книги по света на живо

Уникална карта показва продажбите на книги по света на живо

„Амазон” разработи карта на света, на която в реално време се съобщава в коя точка на планетата коя книга е купена, съобщи huffingtonpost.com.

Уникалният атлас позволява на авторите и на читателите да се информират по всяко време къде какво се купува. Заниманието е толкова забавно, че човек може да прекара неусетно часове в следене на продажбите.

Върху интерактивната карта непрекъснато светват точки и се появяват надписи от типа: „Някой в Нова Зеландия купи „Fifty Shades of Grey”, „Някой в САЩ купи „История на сушито”, „Някой ‘,“Някой в Испания купи сборник с проза на Уди Алън”. Сайтът информира в рамките на 5 минути за извършените сделки в електронните книжарници, които са свързани със системата.  Хипнотично е да се наблюдава!

От huffingtonpost.com съобщават, че чакат „Амазон” да развие софтуера и да позволи да се селектира определена книга и да се наблюдават нейните индивидуални продажби. Авторите се надяват технологията в бъдеще да позволи да се вижда дори колко хора четат на „Киндъл”-а си в момента. Дотогава обаче всеки може да се забавлява  тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …