Начало / България / Жители на столичен квартал ще правят паметник на Алеко Константинов

Жители на столичен квартал ще правят паметник на Алеко Константинов

В столичния кв. Княжево организират благотворителен концерт за набиране на средства за построяването на паметник на големия български писател, общественик и основател на туристическото движение в България – Алеко Константинов съобщи news.ibox.bg.

Предвижда се паметникът на Щастливеца да бъде поставен на входа на величествената планина Витоша в столичния квартал Княжево, в територията над гранитните стълби в близост до читалището и в началото на княжевската гора.

Концертът ще се състои на 20.05.2012 г. от 11.00 часа в квартал Княжево, непосредствено до последната спирка на трамвай номер 5.
Средствата от концерта ще бъдат използвани за изработването на проекта за паметника, както и за неговата реализация.

В концерта ще вземат участие Общинския драматичен театър „Невена Коканова“ с артисти от Сатиричния театър „Алеко Константинов“. Ще бъде изнесена постановката „Г-н Ганьо Балкански“. В концерта ще участва трупа от певческата школа „Кънев – Калинка Згурова“ и др.

Организатори са столичен район „Витоша”, Сдружение в обществена полза „Младите в действие“ , Сдружение в обществена полза „ За Княжево“ , Народно читалище „Братя Миладинови“ .

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Coverjpg

Съвременна клайнианска психоанализа

Юлия ПЕТКОВА След сборника „Психоанализа в България: тук и сега“, подписан от български аналитици и …