Начало / България / Поетите Деньо Денев и Стефан Радев са отличени с наградата „Дамян Дамянов“

Поетите Деньо Денев и Стефан Радев са отличени с наградата „Дамян Дамянов“

С наградата „Дамян Дамянов“ на община Сливен за поезия за 2012 година са отличени Стефан Радев – в раздела за дебют, за книгата му „Бутилка, чаша и радио“, и Деньо Денев – за стихосбирката му „Почеркът на вятъра“, съобщиха организаторите.

Назначената от кмета на общината седемчленна комисия с председател Иван Гранитски е разгледала постъпилите общо 27 книги на автори от различни възрасти. Член на журито е и поетесата Надежда Захариева – съпруга на Дамян Дамянов.

Връчването на наградите ще стане тази вечер на церемония в зала „Зора“, където ще бъде изнесен музикално-поетичният спектакъл „Ще има връщане“ по едноименната книга на Дамян Дамянов за родния му Сливен, с участието на пианиста Росалин Наков и актьора Симеон Владов.

Организатори на Националния конкурс за поезия на името на Дамян Дамянов са община Сливен, в партньорство с издателска къща „Жажда“. По статут, утвърден от общинския съвет, конкурсът се организира през година в навечерието на 24 май и в него могат да участват автори от цялата страна, издали стихосбирки до 1 март на текущата година. Досегашни носители на наградата са Валери Станков, Тенко Тенев, Елена Алекова, Елица Мавродинова и Даниела Йорданова.

 

Фото: tsaninka.blogspot.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …