Начало / Свят / И все пак Маркес е жив

И все пак Маркес е жив

Поредната мистификация в „Tуитър“ „погреба“ и класика на магическия реализъм Габриел Гарсия Маркес, съобщиха световните медии.

Вестта за „смъртта” е  дошла от фалшив профил в социалната мрежа на италианския писател Умберто Еко. В съобщението се твърдяло, че сестрата на Маркес е съобщила за смъртта му.

В продължение на няколко часа хиляди потребители в социалните мрежи разпространиха „трагичната новина“, без да се досетят, че е твърде подозрително световно известен интелектуалец като Еко да има едва 337 последователи в „Туитър“.

Колумбийско радиото опроверга „новината” и потвърди, че  85-годишният Габриел Гарсия Маркес е жив. Оказало се, че регистрацията е направена от мошеник.

Маркес е поредната жертва в „Туитър”. Преди него папа Бенедикт ХVІ, Фидел Кастро и Педро Алмодовар бяха обявени за починали, припомня „Гардиън. Томазо де Бенедети – италиански учител, призна, че той е инспирирал фалшивата информация, за да предизвика медии и да покаже кои от тях са слаби.

Авторът на „Сто години самота“ и „Любов по време на холера“ от дълго време се бори с рака на лимфните възли и през последните си години ограничи публичните си изяви. Маркес живее в Мексико..

През 1993 г. писателят лично забрани книгите му да се издават на български език, заради скандал за авторски права, отбелязва  trud.bg.. Едва преди 2 години агентите на Маркес разрешиха на българска фирма да печата неговите произведения.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …