Начало / Любопитно / „Бялата врана“ от Маркъс Седжуик (анотация)

„Бялата врана“ от Маркъс Седжуик (анотация)

„Бялата врана“ е спиращ дъха готически трилър, който не може да остане неоценен от почитателите на истинския хорър. Историята е разтърсваща, примесена с противоречиви теми, шокиращи сцени, неочаквани събития, които провокират читателя да поставя под съмнение възгледите си. Същевременно това е разказ за самотата, за любовта, за приятелството, за вярата, за всичко онова, което ценим.

Историята в книгата е разказана от три гледни точки в две сюжетно преплетени линии – от една страна, от две тийнейджърки – Ребака и Ферелит, живеещи в настоящето, а от друга – от един духовник, който преди два векa е обитавал днешната къща на Ферелит в малкото крайбрежно градче Уинтърфолд. Приятелството между свещеника и новодошлия в града учен придобива зловещи измерения. Заедно те извършват тайни експерименти с хора. А Ферелит знае неподозирани тайни за градчето, които разказва на Ребека. Двете момичета разкриват ужасяващи случки отпреди стотици години.

Книгата провокира задаването на въпроси, които макар и неудобни, вълнуват всеки в една или друга степен. Най-стряскащото е, че наистина съществува градче в Англия, за което се носят легенди, че там са се провеждали подобни експерименти с хора, както тези, които правят свещеникът и ученият, за да разберат какво ни чака в отвъдното – адът или раят.

„Бялата врана“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228828_b

От изкуствения интелект и биткойна до Еднорозите и Поколението Z

Какво е блокчейн? Какво е биткойн? Кои са инструментите, с които централните банки насочват икономиката …