Начало / България / Литературната среща „При мамута 4” ще се проведе днес в СУ

Литературната среща „При мамута 4” ще се проведе днес в СУ

Литературната среща „При мамута 4” ще се проведе днес в СУ „Св. Климент Охридски”, съобщи focus-news.ne. Събитието е част от Седмицата на четенето и започне в 19, ч в 65 аудитория. „Този път мамутът ще срещне поезията на Хуан Антонио Берниер, музиката на „Help me Jones” и темата „Вторият закон на термодинамиката”, която ще изнесе един испанец – Пабло Канямарес”, заяви Камелия Спасова, асистент по антична и западноевропейска литература в СУ и редактор в „Литературен вестник”.

Идеята за форума е на доц. Меглена Николчина, а целта е да се срещнат несрещащи се езици – тези на поезията, музиката и науката. Подзаглавието „Учени, поети, музиканти, роботи – срещи около човешкото” изразява концепцията на тези срещи – да бъдат търсени границите на човешкото и това как съвременната поезия и музика ги изпитват в съвременната ситуация, която е обвързана с идването на машините.

„Форумът се отваря от прадревността, която е древността на динозаврите и мамутите до предната линия на науката в момента, която трябва да мисли какво да правим с идването на роботите, така че всеки от учените, които до сега са идвали – географ, биолог, невролог, този път физик, опитват да представят онази тъмна и неясна зона на своята наука до която е достигнато”, каза Камелия Спасова.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …