Начало / България / Четене на глас пред паметника на патриарх Евтимий в София

Четене на глас пред паметника на патриарх Евтимий в София

Български поети и писатели откриха с литературен флашмоб „Седмици на четенето“, инициатива на фестивала „София: Поетики“, съобщи dnevnik.bg. Пред паметника на патриарх Евтимий в София те се събраха и четоха в един глас авторски и чужди творби.

„Това е единадесетият ни флашмоб за последните три години и всъщност последен“, каза пред „Дневник“ поетесата Камелия Спасова, един от организаторите. „Последен, тъй като това е някак си манипулируема форма и ни се иска тя да има начало, среда и край. Не знам имената на всички, които участват, нямам представа колко ще дойдат и точно тук се крие интересното – не се включват само пишещи хора, а и четящи. Дори по-скоро има повече четящи, отколкото пишещи.“

В края на флашмоба, всички събраха листите си и ги пуснаха в кош, а произведенията вътре ще станат част от предстоящо издание, наречено „Антология на четящите“.

Програмата на „Седмици на четенето“ продължава с инициативите „Литература на тъмно“ (12 май), „Безпризорните в неделя“ (13 май), „Лесно е да прочетеш книга. Дори и на глас“ (14 май), форумът „Срещи около човешкото“ (14 май), провеждащият се на лятната сцена в Борисовата градина „Поетически трубадурски двубой“ (15 май), „Лига на разказвачите“ (17 май), новото издание на поетическия пърформънс 4х4 (18 май).

Пълният списък на събитията и участниците в тях тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

nac

Рене Карабаш: Всички търсим своята божествена половина

„Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ е книга, създадена по всички правила на епистоларния …