Начало / Свят / Колективно писане на романи на панаира на книгата в Торино

Колективно писане на романи на панаира на книгата в Торино

25-ото издание на международния панаир на книгата в Торино се отличава по едно от всички досегашни – гвоздеят на програмата тази година ще бъде новосъздадена компания на колективно писане на романи, която ще бъде представена в събота в 19 ч. местно време, съобщи „Република“.

Зад компанията за колективно писане на романи стоят десетина италианци на 24-26 години. Сред тях се открояват 24-годишният Алесандро Биджи, бивш служител на банката „Джей Пи Морган“, посветил се на литературата, и Пиетро Поликиени, икономист и банков чиновник.Компанията на младите италиански ентусиасти се нарича 20 Lin.es и се „помещава“ на интернет сайта www.20lin.es. Името й идва от английското 20 lines (в превод: 20 реда).Идеята е всеки, който си мечтае да пише роман, но няма време за това, да участва в списването в интернет на колективен роман. Накрая продуктите от колективното писане на романи ще бъдат подложени на гласуване от посетителите на сайта и най-добрият от тях ще се превърне в електронна книга.

Когато човек посети за първи път сайта на новата компания, той ще попадне на текст от 20 реда – началото на дадена история. Ако тя му хареса, посетителят може да я удължи с още 20 реда.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …