Начало / Свят / Колективно писане на романи на панаира на книгата в Торино

Колективно писане на романи на панаира на книгата в Торино

25-ото издание на международния панаир на книгата в Торино се отличава по едно от всички досегашни – гвоздеят на програмата тази година ще бъде новосъздадена компания на колективно писане на романи, която ще бъде представена в събота в 19 ч. местно време, съобщи „Република“.

Зад компанията за колективно писане на романи стоят десетина италианци на 24-26 години. Сред тях се открояват 24-годишният Алесандро Биджи, бивш служител на банката „Джей Пи Морган“, посветил се на литературата, и Пиетро Поликиени, икономист и банков чиновник.Компанията на младите италиански ентусиасти се нарича 20 Lin.es и се „помещава“ на интернет сайта www.20lin.es. Името й идва от английското 20 lines (в превод: 20 реда).Идеята е всеки, който си мечтае да пише роман, но няма време за това, да участва в списването в интернет на колективен роман. Накрая продуктите от колективното писане на романи ще бъдат подложени на гласуване от посетителите на сайта и най-добрият от тях ще се превърне в електронна книга.

Когато човек посети за първи път сайта на новата компания, той ще попадне на текст от 20 реда – началото на дадена история. Ако тя му хареса, посетителят може да я удължи с още 20 реда.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20221128_He_TOP_Artboard 7

Най-продаваната нехудожествена литература през 2022-а: Стойчо Керев води хорото

Това са 101 заглавия, които спечелиха читателите със своята истина, атрактивност и надежда за бъдещето   …