На фокус
Начало / Свят / Легендарният убиец Джак Изкормвача бил жена

Легендарният убиец Джак Изкормвача бил жена

В новата си книга „Джак Изкормвача: ръката на жената“ юристът Джон Морис, твърди, че зад мистериозния убиец се крие жена, съобщи huffingtonpost.co.uk. Морис е изследвал хиляди документи по известното дело и е стигнал до извода, че Джак Изкормвача е била Лизи Уилямс, съпругата на кралския лекар Джон Уилямс, един от главните заподозрени по делото.

В полза на тази версия свидетелства фактът, че нито една от убитите проститутки не е била изнасилвана. Около тялото на една от жертвите – на Катрин Едоус – са открити малки следи от женски обувки, а в пепелта на камината на убитата Мери Джейн Кели са намерени остатъци от женски дрехи. Последната е имала връзка с мъжа на Лизи Уилямс, който е разполагал с клиника, в която са правени аборти.

Според автора на  „Джак Изкормвача: ръката на жената“ Лизи Уилямс е убила своите жертви, тъй като не е могла да има деца. А изрязаните матки са доказателство за подобна хипотеза. „Версията за жена убиец се подкрепя от огромно количество свидетелства – от незначителни до наистина зашеметяващи“, твърди Морис.

Лизи Уилямс е родена на 7 февруари 1850 г. в семейството на магната Ричард Хюз. Тя сключва брак с Джон Уилямс, когато той е на 32 години, а тя на 22.
Скоро след поредицата от мистериозни и страшни убийства в Лондон получава нервен срив. Умира от рак през 1912 г.

На Джак Изкормвача, смятан от мнозина за първия сериен убиец в света, приписват убийството на между 5 и 11 жени. Престъпленията са извършени през 1888 г. в източните райони на Лондон.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (13 март – 19 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Не ви познавам от Теодора Димова …