Начало / България / Две книги на Волен Сидеров на прокурор заради антисемитска пропаганда

Две книги на Волен Сидеров на прокурор заради антисемитска пропаганда

Комисията за защита от дискриминация (КЗД) изпрати материали на прокуратурата във връзка с две книги на Волен Сидеров, съобщи dnevnik.bg.

Сигналът се отнася до преиздадените през 2010 г. книги, чийто автор е депутатът и лидер на политическа партия „Атака“ Волен Сидеров. Това са „Бумерангът на злото“ и „Властта на Мамона“.
Според подателя на сигнала в КЗД тези две книги са форма на антисемитска пропаганда и чрез тях се насажда омраза към евреите и юдаизма, а едновременно с това се отрича и омаловажава холокостът.

В производството по образувана преписка в КЗД е проведено проучване, в рамките на което е изискано становище от Волен Сидеров като автор на книгите и от Капка Сидерова в качеството й на управител на „Бумеранг-БГ“ ООД – издател на книгите.

В писмо Волен Сидеров не излага своето становище по съществото на оплакването в сигнала, но счита, че КЗД поради изтичане на установения в закона мандат на членовете й не следва да предприема каквито и да било действия.

В началото на 2011 г. Българският хелзински комитет (БХК) призова парламента да излезе с декларация срещу преиздадените антисемитски книги на Волен Сидеров. Според правозащитниците и двете книги са образци на антисемитска пропаганда, недопустима в съвременните европейски общества.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

225781_b

Едни от най-добрите криминални писатели празнуват по свой начин Коледа

Коледният сезон е време за вършене на добрини, искрящи светлини и пара, издигаща се от …