Начало / България / Две книги на Волен Сидеров на прокурор заради антисемитска пропаганда

Две книги на Волен Сидеров на прокурор заради антисемитска пропаганда

Комисията за защита от дискриминация (КЗД) изпрати материали на прокуратурата във връзка с две книги на Волен Сидеров, съобщи dnevnik.bg.

Сигналът се отнася до преиздадените през 2010 г. книги, чийто автор е депутатът и лидер на политическа партия „Атака“ Волен Сидеров. Това са „Бумерангът на злото“ и „Властта на Мамона“.
Според подателя на сигнала в КЗД тези две книги са форма на антисемитска пропаганда и чрез тях се насажда омраза към евреите и юдаизма, а едновременно с това се отрича и омаловажава холокостът.

В производството по образувана преписка в КЗД е проведено проучване, в рамките на което е изискано становище от Волен Сидеров като автор на книгите и от Капка Сидерова в качеството й на управител на „Бумеранг-БГ“ ООД – издател на книгите.

В писмо Волен Сидеров не излага своето становище по съществото на оплакването в сигнала, но счита, че КЗД поради изтичане на установения в закона мандат на членовете й не следва да предприема каквито и да било действия.

В началото на 2011 г. Българският хелзински комитет (БХК) призова парламента да излезе с декларация срещу преиздадените антисемитски книги на Волен Сидеров. Според правозащитниците и двете книги са образци на антисемитска пропаганда, недопустима в съвременните европейски общества.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

468125_384558438323535_2032765979_o

Истории за 3 март и Освобождението

Книги, в които трепти духът на народа По правило миналото е най-големият учител – колкото …