Начало / България / Хорхе Луис Делгадо в България за премиерата на книгата си „Пробуждане в Андите”

Хорхе Луис Делгадо в България за премиерата на книгата си „Пробуждане в Андите”

Днес, 9 май, ще бъде представена книгата „Пробуждане в Андите” от Хорхе Луис Делгадо. На премиерата, която започва от 18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-България” ще присъства и перуанският автор. Делгадо е на посещение в България по покана на издателство „Кибеа”.

„В началото се смятах за различен. За мен беше привилегия да съм инка. Защото инки по един или друг начин значи „Деца на Слънцето, деца на Светлината”. Нещата, които идват отвън, не ти гарантират нищо. Можеш да имаш най-хубавата къща на света, но това не значи, че ще си щастлив. Така че въпросът беше: кое наистина може да даде на човек вечно щастие? Вярваме, че това е срещата със самия себе си. Това значи среща с духа. В индианския свят, за инките, това е среща с вътрешното слънце. То е в сърцето и там има вечен извор на любов, служба и мъдрост. За нас това е първичният ключ към един необикновен живот”, сподели пред бTV Делгадо.

Книгата му „Пробуждане в Андите“ е едно пътешествие из най-мистичните места на родината му Перу. Читателят ще се запознае отблизо с езерото Титикака, с архитектурния комплекс Мачу Пикчу и със Свещената долина. Места, които според автора, са заредени с енергия и водят към пречистване и любов.

„Пробуждане в Андите“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

i-zazhiveli-obideno-30

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (5 април – 11 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. И заживели обидено от Георги Блажев 2. Глина от Виктория Бешлийска 3. Дамски …