Начало / Любопитно / Спортни книги за неспортисти

Спортни книги за неспортисти

Дори тези, които нямат желание да се занимават със спорт, могат да харесат и оценят книги, в които човешката воля е поставена на изпитание. Писателката Бела Батърст публикува текст в британския „Телеграф”, в който посочва 5 книги, които ще се харесат дори на тези, за които най-неприятното нещо е да станат от дивана.

„Летящият шотландец” (2003 г.) от Греъм Обрий. Обрий чупи почти всеки рекорд в колоезденето. При това, борейки се с далеч по-големи изпитания от законите на физиката. Неговата автобиографична творба е брилянтна и незабравима.

„Белият паяк” (1959 г.) от Хайнрих Харер. Планинарска класика. Харер е един от първите, изкачили северната стена на върха в Алпите Айгер. Една смъртоносна за времето си мисия.

„Сър Питър Блейк: Изумителен живот” (2004 г.) от Алън Сефтън. Сефтън е написал един много добър труд за кариерата на великия яхтсмен сър Питър Блейк.

„Открито” (2009 г.) от Андре Агаси. Дори да не можете да играете тенис, но това няма значение. Автобиографията на Агаси е толкова добре написана, че ще прекарвате цели нощи, разгръщайки страници.

„Странното последно пътешествие на Доналд Кроухърст” (1970 г.) от Николас Томалин и Рон Хол. През 1968 г. Доналд Кроухърст, любител моряк, решава да преплава света, в търсене на забогатяване. Неговото пътешествие обаче се превръща в легенда и кошмар.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …