Начало / Свят / Книга разказва за любовния живот на уникалната Хелън Келър

Книга разказва за любовния живот на уникалната Хелън Келър

Книга разказва за любовния живот на една от най-вдъхновяващите личности – писателката и активистка Хелън Келър (1880-1968), отбелязва huffingtonpost.com. „Хелън Келър влюбена”, дебютната творба на Рози Сълтън, вече е на англоезичния книжен пазар.

Сълтън разказва за част от живота на глухата и сляпа авторка. Когато Келър е малко над 30 години, нейната помощничка и учителка Ан Съливан е диагностицирана с туберкулоза. Тогава главна роля в живота на Келър изиграва младият Питър Фейгън. Той й разкрива нов свят, като й показва как да разчита емоциите с помощта на жестовете.

Между тях започва любовна афера, която обаче не е одобрена от семейството на Хелън, както и от Ан. Така писателката остава между чука и наковалнята. Завладяващата историята е представена под формата на роман.

Хелън Келър е американска писателка, политическа активистка и преподавателка, родена през  1880 г. Тя е първият глух и сляп човек, получил бакалавърска степен в сферата на изкуствата. Тя остава сляпа и глуха след заболяване, което получава едва на 19 месеца. Въпреки това, Келър се превръща в плодовит автор с помощта на учителката й Ан Съливан. Също така се бори за правата на жените да гласуват, правата на работниците и социализма. Пише „Кралят Скреж” едва на 11-годишна възраст. Тя публикува няколко книги, описващи живота й като човек с недъг – „Историята на моя живот”, „Светът, в който живея” и „Моята религия”. Известна е също така с „Отвъд тъмнината” – поредица от есета, посветени на социализма. Умира през 1968 г.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …