Начало / България / 250 евро е голямата награда от конкурса „Еx Libris – Ex History

250 евро е голямата награда от конкурса „Еx Libris – Ex History

Русенската библиотека “Любен Каравелов”  напомня, че срокът за изпращане на творбите за осмия Международен конкурс за екслибрис „Еx Libris – Ex History“ изтича на 31 май. И през тази година ще бъде присъдена Голямата награда на библиотеката в размер на 250 евро, отбелязва dariknews.bg.

Специална награда Дебют за деца и ученици очаква и  най-талантливите млади участници в конкурса. Свои творби вече са изпратили художници от Турция, Аржентина, Хонг Конг, Белгия, Русия, Полша и България.

Темата на тазгодишното издание е „Еx Libris – Ex History“ и дава възможност на всички участници в него да покажат чрез изкуството на екслибриса своята гледна точка към историята.
Целта на организаторите е да се отбелязват различни събития чрез уникалността на екслибриса като знак за принадлежност, за връзка между книгата, колективната памет и нематериалното културно наследство, знак за отношение между писател, книга, читател, време и пространство. Изданията на конкурса показват колко богата и разнообразна може да бъде човешката фантазия и идентичност, дори и в рамките на една тема.

Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе поставя началото на Международния конкурс за екслибрис през 2005 г. В седемте издания на конкурса досега са участвали над 300 творци от различни графични школи от 50 държави. Днес собственост на Русенската библиотека е колекция от 1 400 екслибриса.

Конкурсните творби могат да се изпращат на адрес: гр. Русе 7000, Регионална библиотека “Любен Каравелов”, Графичен кабинет, ул. “Дондуков – Корсаков” № 1. За контакти и допълнителна информация: е-mail: pr@libruse.bg, service@libruse.bg, libruse@libruse.bg ; тел.: + 359 82 820 126; mob. tel.: +359 878 574920; +359 878 574919

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

eliott-reyna-kcT-7cirBEw-unsplash

Скролването ни пречи да прочетем над 300 книги годишно

Отделяме все повече време за смарт устройства Губим го напълно неосъзнато – сякаш изключвайки от …