Начало / България / 250 евро е голямата награда от конкурса „Еx Libris – Ex History

250 евро е голямата награда от конкурса „Еx Libris – Ex History

Русенската библиотека “Любен Каравелов”  напомня, че срокът за изпращане на творбите за осмия Международен конкурс за екслибрис „Еx Libris – Ex History“ изтича на 31 май. И през тази година ще бъде присъдена Голямата награда на библиотеката в размер на 250 евро, отбелязва dariknews.bg.

Специална награда Дебют за деца и ученици очаква и  най-талантливите млади участници в конкурса. Свои творби вече са изпратили художници от Турция, Аржентина, Хонг Конг, Белгия, Русия, Полша и България.

Темата на тазгодишното издание е „Еx Libris – Ex History“ и дава възможност на всички участници в него да покажат чрез изкуството на екслибриса своята гледна точка към историята.
Целта на организаторите е да се отбелязват различни събития чрез уникалността на екслибриса като знак за принадлежност, за връзка между книгата, колективната памет и нематериалното културно наследство, знак за отношение между писател, книга, читател, време и пространство. Изданията на конкурса показват колко богата и разнообразна може да бъде човешката фантазия и идентичност, дори и в рамките на една тема.

Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе поставя началото на Международния конкурс за екслибрис през 2005 г. В седемте издания на конкурса досега са участвали над 300 творци от различни графични школи от 50 държави. Днес собственост на Русенската библиотека е колекция от 1 400 екслибриса.

Конкурсните творби могат да се изпращат на адрес: гр. Русе 7000, Регионална библиотека “Любен Каравелов”, Графичен кабинет, ул. “Дондуков – Корсаков” № 1. За контакти и допълнителна информация: е-mail: pr@libruse.bg, service@libruse.bg, libruse@libruse.bg ; тел.: + 359 82 820 126; mob. tel.: +359 878 574920; +359 878 574919

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …