Начало / Свят / Излезе детска книга от поп легендата Нийл Седака

Излезе детска книга от поп легендата Нийл Седака

Излезе детска книга от известния певец Нийл Седака, съобщава американския канал „CBS”. Творбата се казва „Динозавър домашен любимец” и вече е на англоезичния пазар. Това е разказ за момче, което вместо куче или котка притежава нещо много по-голямо – динозавър.

Илюстрирана творба от 28 страници е с твърди корици. Текстът е перифраза на хита от далечната 1961 г. „Calendar Girl” на Седака. Към нея има и диск със запис на новата, променена версия на хита. Промененият текст е написан от Марк Седака  – син на певеца. За проекта им е помагал и Тим Бауърс, който  е утвърден илюстратор в „Ню Йорк таймс”.

Това е втората детска книга от Нийл Седака. В края на 2010 г. излезе „Трудно е да се събудиш” – отново илюстрирано произведение, придружено с диск с музика.

Нийл Седака е поп певец, текстописец, композитор и мултиинструменталист, роден през 1939 г. Неговата кариера продължава вече близо 55 години, като са продадени милиони копия от негови албуми. Той е написал над 500 песни, както за себе си, така и за други изпълнители и музиканти. Пее на 6 различни езика. Сред най-големите му хитове са „Oh! Carol”, „Calendar Girl”, „Breaking Up Is Hard to Do”, „Laughter in the Rain”, „Bad Blood” и др.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …