Начало / Свят / Излизат мемоарите на Емилио Естевес и Мартин Шийн

Излизат мемоарите на Емилио Естевес и Мартин Шийн

Утре излиза книгата „По пътя” – мемоари на баща и син актьори – Мартин Шийн и Емилио Естевес, пише huffingtonpost.com. В редуващи се глави са разказани техните житейски пътища. Издателство е „Саймън и Шустър”.

Емилио Естевес е първороден син на Мартин Шийн (роден като Рамон Естевес). Когато той се ражда, Шийн е още млад актьор, само на 21години, който се бори за насъщния. Постепенно обаче кариерата му потръгва и семейство емигрира в САЩ. Двамата винаги са имали специална връзка, като Емилио често пътува по света с баща си като малък, следвайки го по снимачните площадки. Описана е и ключовата роля на известната катедрала в Сантяго де Компостела, която има ключово значение за тяхното семейство.

Мартин Шийн е американски актьор от испански произход, роден е през 1940 г. Участвал е във филми като „Параграф 22”, „Апокалипсис сега”, „Ганди” и „Пътят”. Смятан е за един от най-добрите актьори, които никога не са били номинирани за „Оскар”. Баща е на актьорите Емилио Естевес, Рамон Естевес, Чарли Шийн (роден Карлос Естевес) и Рене Естевес.

Емилио Естевес е американски актьор и режисьор, роден 1962 г. Играл е във филмите „Клуб закуска”, „Млади стрелци”, „Боби”, „Пътят” и др, като на последните два е и режисьор.

Прочетете още

245219_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 юли – 21 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Призраци на Камино от Джон Гришам 2. Преследването на Аделайн Кн.1 от …