Начало / Любопитно / „Ванга – Пророчицата” (анотация)

„Ванга – Пророчицата” (анотация)

Новото уникално издание „Ванга – Пророчицата” от Жени Костадинова е документален фоторазказ за необикновения живот на прочутата не само у нас, но и далеч зад пределите на България сляпа ясновидка. В книгата са включени над 250 фотографии, илюстриращи мигове от различните житейски периоди на пророчицата, факсимилета на документи, писма и публикации. Богатият снимков материал, предоставен от фондация „Ванга” и фотографа Ромео Чолаков, се публикува за първи път. Авторката, която от години пише за пророчицата, е отразила в стилно оформения луксозен албум освен снимки, пророчества и сентенции на Ванга с посочен източник, думи и стихотворения за нея от десетки поклонници. Предговора към книгата е на акад. Светлин Русев, участвал в художественото оформление на изданието, чийто графичен дизайнер е Елена Дочева.

 

Светлин Русев:
„Ванга – Пророчицата“ на Жени Костадинова е книга, на която не само можем да се доверим, но и да вземем със себе си в сложното, трудно и отговорно пътуване към Ванга. Свързването в едно артистично цяло на жизнената съдба на Ванга, огромният документален материал (голяма част, от който се публикува за първи път), заедно с едно непосредствено и естествено разкриване на истините на пророчицата, без да натрапваш собственото си присъствие, е въпрос, колкото на професионализъм и култура, толкова и на морална отговорност. Жизнената съдба, земната територия и духовните пространства, в които живееше Ванга, реалният в своята иреалност свят на пророчицата,  авторката е оставила открит и свободен, различен и противоречив, видян през погледа на десетки хора – и така много по-истински и достоверен от биографиите, в които личният авторски „Аз“ определя феноменалността на Ванга.
Тези страници проследяват живота на пророчицата, надникват в света на отвъдното, на необяснимото, на времето много преди нас и много след нас, минават през  хора и съдби и стигат до изпращането на Ванга. Всъщност книгата на Жени Костадинова е колкото памет и поклон, толкова и едно завръщане, подарено ни от тези, които обичат Ванга, които са се докоснали до ней-ните лечебни и пророчески сили  от един автор, тръгнал към отговорната си задача с Вяра и постигнал я с Любов!”

„Ванга – Пророчицата”  тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …