Начало / Свят / Книгата, разказваща предисторията на „Кръстникът”, излиза утре

Книгата, разказваща предисторията на „Кръстникът”, излиза утре

От утре на американския пазар ще излезе книгата на Ед Фалко „Фамилията Корлеоне”, съобщи „USA тoday”. Творбата ще разкаже предисторията на известната фикционална гангстерска фамилия, с която ни срещна Марио Пузо в класиката от 1968 г. Издателство е „Grand Central Publishing”. Очакваше се произведението да излезе юни или юли месец, но ето, че то ще бъде в книжарниците по-рано.

Романът на Фалко ни връща в миналото, което ще доведе до момента, от който започва повествованието Пузо. Босът Вито Корлеоне е притеснен за бъдещето на своето семейство. Неговите деца Майкъл, Кони и Фредо, са още в училище и не знаят с какво се занимава баща им. Неговият най-голям син обаче, Сони, го тревожи най-много. 17-годишният Сони иска да „влезе в бизнеса”. Около тази насоченост на големия син на Вито Корлеоне е базирана книгата.

Фалко е съставил творбата си с помощта на сценарии, писани от Пузо, но никога използвани. Работата на автора е оторизирана от Агенцията, която държи правата за творчеството на Марио Пузо. Интересно е как ще се представи романа на Фалко. Продълженията „Кръстникът се завръща” и „Отмъщението на Кръстника” не удовлетвориха почитателите на историята.

Ед Фалко е американски романист. Той не се радва на голяма известност, но е познато име в академичните кръгове. 63-годишният писател е популярен с това, че книгите му често имат характер на списания. Сред творбите му са „Plato at Scratch Daniel’s & Other Stories”, „Acid”, „Saint John of the Five Boroughs” и др.

Свързани заглавия
Предисторията на дон Вито Корлеоне ще излезе в книга

Книгите на Марио Пузо тук

„Кръстникът се завръща“ тук

„Отмъщението на Кръстника“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …