Начало / България / Лауреатите от конкурса „Петя Дубарова” са определени, обявяват ги на 11 май

Лауреатите от конкурса „Петя Дубарова” са определени, обявяват ги на 11 май

Призьорите в тазгодишното издание на националния литературен конкурс „Петя Дубарова” вече са определени, това стана след заседание на 5-членно жури с председател проф. Владимир Трендафилов, съобщи 24chasa.bg .

Те обаче остават в тайна до 11 май, когато ще се проведе официалната церемония по обявяване на победителите. 161 автори са изпратили свои произведения.

Наградите отиват както при автори от големи български градове, така и при таланти от по-малки населени места, радваме се, че конкурсът се утвърждава като национален и наистина е популярен в цялата страна, казва Елица Дубарова, уредник на къщата музей.

Конкурсът е анонимен. Всеки от членовете на журито получава папка с творбите и отличава най-добрите според него. Финалното класиране се подрежда след обсъждане на предложенията. Едва тогава се отварят и пликовете с имената на авторите.

Журито вече определи и голямата награда. Единственото, което е ясно, че тя ще бъде присъдена за поезия. Отделно във всеки един от двата раздела – поезия и проза, се присъждат първо, второ и трето място, както и по 5 поощрения. Специални награди в двете категории ще връчи и вестник „24 часа”, дългогодишен медиен партньор на конкурса.

Свързани заглавия
Петя Дубарова на 50
Бургас отбелязва рождения ден на Петя Дубарова
Национален конкурс, посветен на Петя Дубарова

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …