Начало / Свят / Паулу Коелю намали свои е-книги на 0,99 долара

Паулу Коелю намали свои е-книги на 0,99 долара

Паулу Коелю постигна договорка със своето издателство „ХарпърКолинс”, да бъдат намалени цените на 11 от неговите книги в е-вариант в „Амазон” на 0,99 долара, съобщава publishersweekly.com. Това е жест на известния писател в подкрепа на пиратството и свободното разпространяване на информация, на които той е привърженик.

„Това е ключово решение за мен. От години твърдя, че свободния достъп не е заплаха за бизнеса с книги. Намалявайки цената на книгите, аз окуражавам потребителя да си ги купи, вместо да ги намери безплатно някъде другаде в Интернет”, пише Коелю в своя блог.

Промоцията е за неопределен период от време. До момента тя се отплаща. Всичките 11 творби са вече в топ 300 на най-поръчваните книги за „Киндъл”. Най-високо е „Край река Пиедра седнах и заплаках” – на 86-та позиция. Само преди 24 часа, книгата се намираше на 14 277-ма.

Паулу Коелю е бразилски писател, роден през 1947 г. Известен е със своите драматични, психологически и езотерични творби. Творчеството му се превежда в цял свят, а книгите му често са международни бестселъри. В българските книжарници може да бъде намерена голяма част от творчеството на Коелю, като „Дневникът на един маг”, „Алхимикът”, „Вероника решава да умре”, „Мактуб”, „Алеф” и др.

Свързани заглавия
Паулу Коелю: Добрата идея няма нужда от защита

Книгите на Паулу Коелю тук

Прочетете още

245219_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 юли – 21 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Призраци на Камино от Джон Гришам 2. Преследването на Аделайн Кн.1 от …