Начало / Свят / Майката на Уитни Хюстън ще пише книга за нея

Майката на Уитни Хюстън ще пише книга за нея

Майката на покойната певицата Уитни Хюстън – Сиси, планира да напише книга за дъщеря си, съобщава „Лос Анджелис Таймс”. През седмицата Киси Хюстън се е срещнала с издателства, за да преговаря относно проекта.

Все още нищо не е сигурно, но 78-годишната Хюстън, която също е певица, възнамерява да разкаже истинската история на дъщеря си. Нейното детство, кариера, както и проблемите с наркотици. Предполага се, че ще бъде използван писател в сянка, който да й помага.

Киси Хюстън е американска соул и госпъл певица, роден 1933 г. Нейната кариера датира още от края на 40-те години на миналия век. Тя си пробива път в музикалния бизнес като беквокал на изпълнители като Елвис Пресли и Арета Франклин. По-късно прави и соло кариера. Носителка е на награда „Грами”.

Уитни Хюстън е американска поп певица, родена в Нюарк, Ню Джърси, през 1963 г. Изявява се и като актриса и продуцент. Известна е с прозвището „Гласът”. Продадени са над 170 милиона копия от нейни албуми. Печелила е 6 награди „Грами”. Постиженията й я правят една от най-успешните изпълнителки. Най-известният й филм е „Бодигард” от 1992 г., в който си партнира с Кевин Костнър. Песента към филма „I Will Always Love You” се е превърнала в една от вечните балади. Години преди смъртта си Хюстън губи своя глас заради употребата на  наркотици. На 11 февруари 2012 г. беше намерена мъртва във ваната на хотел в Бевърли Хилс. Певицата ще остане в историята като един от най-големите таланти в музикалния бизнес.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …

Един коментар

  1. За всеки отишъл си от този свят велик певец се изписват книги и чудесии…