Начало / България / 109 са участниците в XXIII-то издание на Националния рецитаторски конкурс

109 са участниците в XXIII-то издание на Националния рецитаторски конкурс

109 са участниците тази година в Националния рецитаторски конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература, посветен на 100 годишнината от рождението на писателя Ищван Йоркен. Сред тях професионалните актьори са 18, а студентите от НАТФИЗ 17, отбелязва dariknews.bg. Конкурсът започва на 27 април в Шумен.

Председател на журито ще е Илия Раев, директор на ДКТ „Васил Друмев“, а членове актьорът Джоко Росич и Дияна Борисова от Националната академия за театрално и филмово изкуство.

Специален гост на изданието ще бъде извънредният и пълномощен посланик на република Унгария в България Юдит Ланг.

На националния конкурс ще бъдат връчени и Голямата награда „Владимир Трендафилов“ за изключително художествено изпълнение, награда на посланика на Република Унгария, на  унгарския културен институт, на Съюза на артистите в България и специалната награда „Иван Поповски“ за изключително художествено изпълнение на професионален актьор.
„От министерството на културата не са отпуснати средства за голямата награда, поради тази причина парите ще бъдат осигурени от община Шумен“, обясни Стилиян Стоянов, старши експерт в отдел „Култура“ в общинска администрация.

Свързани заглавия
ХХІІІ рецитаторски конкурс в Шумен е посветен на Ищван Йоркен

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ПЕТКО СЛАВОВ ВЕЛИКА САМОТА PHOTO

Петко Славов: Музиката е единственото нещо освен любовта, което придава смисъл

„Въпреки любовта“ е книга, която четем и слушаме музика зад думите Това е дебютния роман …