Начало / България / Премиера на „Тихото слънце” на Петър Денчев

Премиера на „Тихото слънце” на Петър Денчев

Новият роман на Петър Денчев  „Тихото слънце” ще бъде представен в столичния клуб „+ това” на 25 април, сряда, от 18,30 ч. Премиерата ще води Александър Кръстев от „Аз чета“.

„Тихото слънце“ е роман експеримент. Роман за един глас, който оцелява след физическата смърт и разказва историята на човека, който преживява всички забрани през тялото си.
“Майсторството на Петър Денчев е в способността му всеобхватно да опише и тълкува една метафизическа, а всъщност направо физическа заплаха. Тази прецизна политическа процедура на “Тихото слънце” обаче ни най-малко не снема напрежението в текста. Умът на Петър Денчев не облекчава никого. И това, което той предвещава като кошмар за цялото общество, е вече реалност във всеки един от нас. Стига да си отворим ушите, разбира се”, категоричен е писателя Марин Бодаков.

Петър Денчев е роден на 08.08.1986г. в град Варна. Завършил е IV Езикова гимназия “Фредерик Жолио Кюри”. През 2010 г. завършва режисура за драматичен театър в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, където е работил по текстове на Гогол, Молиер, Ведекинд, Жьоне, В.Хауф, Брукнер . Неговият разказ „Малакоф, искам да остарея” е един от двата наградени на конкурса „Екстаз” на сп.Алтера (2006). Има номинации и награди от различни поетични конкурси.Два пъти получава втора награда на Националния младежки поетичен конкурс „Веселин Ханчев” (Стара Загора, 2006 и 2010). С романа си „Тъй, както мъж целува жена, която обича” печели конкурса за Нов български роман „Развитие” за 2007 г, а след това и поощрителната награда на Райфайзен банк на конкурса Южна пролет 2008.

„Тихото слънце“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …