На фокус
Начало / Свят / „Американски психар” ще бъде представен като мюзикъл

„Американски психар” ще бъде представен като мюзикъл

Скандалният роман „Американски психар” на Брет Ийстън Елис ще бъде адаптиран  и за театралната сцена, съобщи „Индипендънт”. С тази задача се е заела театралната компания „Хедлонг Тиътър Къмпъни”. Романът на Елис беше публикуван през 1991 г, а през 2000 г. беше филмиран след множество дискусии.

За момента премиерата на мюзикъла не е определена. Но още от сега  публиката е предупредена да си носи чадъри, защото Рупърт Гулд -директорът на компанията, обещава много „кървави” сцени. Автор на музиката и текстовете ще бъде Дънкан Шейк, носител на „Грами” и 2 пъти „Тони”.

Книгата „Американски психар” излезе преди 21 години. Тя представлява кървава сатира, осмиваща бума на „Уолстрийт” и живота на юпитата през 80-те години на миналия век. Творбата, макар да постигна голям ефект, беше критикувана заради сцените с насилие и особена жестокост. Дори авторът Брейт Ийстън Елис е получавал смъртни заплахи. Произведението беше филмирано от Мери Харон през 200о, а главната роля игра Крисчън Бейл. Преди около месец Брет Ийстън Елис написа в „Туитър”-а си, че вероятно ще напише продължение.

Брет Ийстън Елис е американски писател, роден през 1964 г. Неговите книги са преведени на 27 езика. Творчество е подчертано сатирично – иронията му е насочена в социалната сфера и е съчетана с екстремизъм. Най-известен е с романа си „Американски психар”, преведен на български. Друга негова популярна книга, „Лунен парк” (2005 г.) също е достъпна в родните книжарници.

Свързани заглавия
Топ 10 на писателите бохеми

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

7dde8fe8c38464e11bab4ab601c7e353

Фрида Кало очаквала края си с четка в ръка

Дните ѝ са като пътепис на страданието Мексиканската художничка покорява и днес съзнанието на милиони …