Начало / България / Призът „Рицар на книгата” за Александър Кьосев

Призът „Рицар на книгата” за Александър Кьосев

Александър Кьосев – преподавател във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, беше удостоен с наградата „Рицар на книгата” в категорията „За цялостен принос”. „Той отдавна е истински рицар на книгата”, заяви Веселин Тодоров, председател на Асоциация „Българска книга” при връчването на рицарския знак.

Официалната церемония се състоя на 23 април във фоайето на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.

В раздела „Електронни медии” с рицарското звание беше удостоен журналистът Андрей Захариев за предаването „Библиотеката”, което се излъчва по БНТ. Призът за „Интернет базирани медии” беше даден на Георги Грънчаров от блога „Библиотеката”. „Никога не сме си поставяли за цел да печелим награди и да попадаме в светлините на подобни събития. Просто правим това, което чувстваме за правилно и го изразяваме лично. И пристрастно, разбира се. Защото “Библиотеката” е пристрастно място”, заяви Грънчаров.

Вестник „Стандарт” беше отличен в категорията „Хартиени медии”. „Голяма част от това признание е за Петко Тодоров. Вече 20 години той компетентно и интелигентно прави седмичния книжен обзор“, каза Иван Матанов – зам. гл. редактор на изданието.

Свързани заглавия
Наградите „Рицар на книгата“ на АБК ще бъдат връчени на 23 април

Прочетете още

245219_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 юли – 21 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Призраци на Камино от Джон Гришам 2. Преследването на Аделайн Кн.1 от …